Doç. Dr. Ömer Said TOKER


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Tarım Bilimleri, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi, Kakao ve Çikolata Ürünleri Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Saıd Toker Omer

E-posta: stoker@yildiz.edu.tr
Fax Telefonu: +90 212 383 4571
Web: http://avesis.yildiz.edu.tr/stoker/
Ofis: Kimya-Metalurji Fakültesi / A 109
Posta Adresi: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kimya-Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Esenler/İSTANBUL

Metrikler

Yayın

317

Atıf (WoS)

1763

H-İndeks (WoS)

26

Atıf (Scopus)

4253

H-İndeks (Scopus)

37

Atıf (Scholar)

872

H-İndeks (Scholar)

11

Atıf (Diğer Toplam)

2

Proje

44

Fikri Mülkiyet

5

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

GDM2052-GENEL KAVRAMLAR
Ders Notu
27.03.2025
GDM4302-CHOCOLATE PRODUCTION
Ders Notu
27.03.2025

GDM4302-CHOCOLATE PRODUCTION


GDM5109-HİPOTEZ TESTLERİ
Ders Notu
27.03.2025

GDM5109-HİPOTEZ TESTLERİ


GDM5109-İSTATİSTİĞE GİRİŞ
Ders Notu
27.03.2025

GDM5109-İSTATİSTİĞE GİRİŞ


GDM3302-1.-4. HAFTA
Ders Notu
27.03.2025

GDM3302-1.-4. HAFTA


GDM4302-INGREDIENTS OF CHOCOLATE
Ders Notu
27.03.2025

GDM4302-INGREDIENTS OF CHOCOLATE


GDM6119-SÜRDÜRÜLEBİRLİK GİRİŞ
Ders Notu
27.03.2025

GDM6119-SÜRDÜRÜLEBİRLİK GİRİŞ


GDM3302-5. HAFTA
Ders Notu
27.03.2025

GDM3302-5. HAFTA


GDM4302-QUALITY PROPERTIES OF CHOCOLATE
Ders Notu
27.03.2025

GDM4302-QUALITY PROPERTIES OF CHOCOLATE


GDM6119-YAĞ ENDÜSTRİ ATIKLARI
Ders Notu
27.03.2025

GDM6119-YAĞ ENDÜSTRİ ATIKLARI


GDM6119-TAHIL VE BAKLAGİL ATIKLARI
Ders Notu
27.03.2025

GDM6119_TAHIL VE BAKLAGİL ATIKLARI


GDM5109-NORMAL DAĞILIM
Ders Notu
27.03.2025

GDM5109-NORMAL DAĞILIM


GDM 4302-CACAO PROCESSING
Ders Notu
27.03.2025

GDM 4302_CACAO PROCESSING


GDM2052
Ders Notu
27.03.2025

KORELASYON CETVELİ


GDM3302-GIDA ENDÜSTRİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK-DERS İÇERİĞİ
Duyuru
20.02.2025

GDM3302-GIDA ENDÜSTRİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK-DERS İÇERİĞİ


GDM6119-SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ-DERS İÇERİĞİ
Duyuru
20.02.2025

GDM6119-SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ-DERS İÇERİĞİ


GDM4302-KAKAO, ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-MÜFREDAT İÇERİĞİ
Duyuru
19.02.2025

GDM4302-KAKAO, ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-MÜFREDAT İÇERİĞİ


GDM2052-MÜHENDİSLİK ÇALIŞMALARINDA İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER DERS PLANI
Duyuru
18.02.2025

GDM2052-MÜHENDİSLİK ÇALIŞMALARINDA İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER DERS PLANI


GDM5109-GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER-DERS İÇERİĞİ
Duyuru
18.02.2025

GDM5109-GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER


Eğitim Bilgileri

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

Namık Kemal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2003 - 2008

2003 - 2008

Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Çikolata Kaplama Formülasyonunda Kullanılan Bitkisel Yağ Tipi ve İçeriğinin Optimizasyonu

Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2012

2012

Yüksek Lisans

Farklı Gıdalarda 5-HMF Düzeyinin Belirlenmesi ve Riskli Bulunan Gıdaların 5-HMF İçeriğinin Farklı Yöntemler Kullanılarak Azaltılma Olanaklarının Araştırılması

Erciyes Üniversitesi, Gemi Makineleri işletme Mühendisliği, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Reoloji Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Anton Paar

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

Kakao ve Çikolata Ürünleri Teknolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2013 - 2017

2013 - 2017

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2012 - 2013

2012 - 2013

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendsilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2012

2010 - 2012

Araştırma Görevlisi

Erciyes Üniversitesi, Mühendsilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi, Mühendsilik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi

Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Mühendisliği Termodinamiği

Özel ve Geleneksel Gıdalar

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Combining Different Methods with Pulsed Electric Field as a Modification Tool for Starch

MUTLU D., SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.218

2020

2020

The Impact of Consumer Preferences and Habits on the Food Production in Turkey: Peanut Butter Case

Kaşar C., Toker Ö. S.

ICONDATA International Conference on Data Science and Applications, İstanbul, Türkiye, 25 - 28 Haziran 2020, ss.21 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Effect of Grape Pomace Usage in Chocolate Spread Formulation on Textural and Rheological Properties

Açan B. G., Gülcü M., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N., Bursa K., et al.

6th International Conference: Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials, 22 - 24 Eylül 2019, ss.51

2019

2019

Usage Possibility of Grape Pomace in Compound Chocolate Instead of Sugar, Whey and Milk: Effect on Thermal and Rheological Properties

Bursa K., Kılıçlı M., TOKER Ö. S., PALABIYIK İ., KONAR N., Açan B. G., et al.

6th International Conference Thermophysical and Mechanical Properties of Advanced Materials, 22 - 24 Ağustos 2019, ss.18

2019

2019

Maltitol including milk chocolates by βv seeding: sensorial, micro-structural, and some physical properties

KONAR N., TOKER Ö. S., Genç Polat D., OBA İLTER Ş., PALABIYIK İ.

4th International Congress on Advances of Veterinary Sciences and Techniques (ICAVST), 10 - 14 Temmuz 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

Effects of hydrocolloids on quality parameters in fruit molasses based soft candies: A model study

KONAR N., TOKER Ö. S., Genç Polat D.

4th International Congress on Advances of Veterinary Sciences and Techniques (ICAVST), 10 - 14 Temmuz 2019

2018

2018

Investigation of Rheological Behavior of Hydrocolloids Commonly Used in Food Industry in Non-Linear Region

Özmen D., Toker Ö. S.

2.Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 08 Kasım 2018, ss.17-18

2018

2018

THERMAL LOOP TEST AS A NOVEL METHOD FOR DETERMINATION OF THE EMULSIONSTABILITY

Tekin Z. H., KARASU S., TOKER Ö. S.

The International Symposium on Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018

2018

2018

STEADY SHEAR RHEOLOGICAL PROPERTIES OF GUM EXTRACTED FROM ACACIA SEEDS

SAROĞLU Ö., AÇAN B. G., TOKER Ö. S., ARICI M.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.104 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

EFFECT OF HEAT TREATMENT ON RHEOLOGICAL PROPERTIES OF ACTOMYOSIN

AHHMED A., ÖZMEN D., Bursa K., TOKER Ö. S., Sakata R.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.74

2018

2018

Pasting properties of high amylose starch at various process conditions

Karakelle B., Toker Ö. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.139

2018

2018

INVESTIGATION OF LAOS BEHAVIOR OF XANTHAN AND LOCUST BEAN GUM

Özmen D., Toker Ö. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.102

2018

2018

Rheological Characterization of Caramelized Chocolate

Akbaş N., Toker Ö. S.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.66

2018

2018

Usage of Invertase Enzyme in Fondant Production: The Effect of Concentration on Quality Parameters

METİN YILDIRIM R., TOKER Ö. S., Akbaş N., ÖZÜLKÜ G., Yaman M.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.383

2018

2018

Using Seeding Technique in Synbiotic White Chocolate Including Lactobacillus acidophilus, LowDP Inulin and Maltitol

TOKER Ö. S., Akçiçek A., Genç Polat D., KONAR N., YETİM H.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Usage invertase enzyme in fondant production: the effect of concentration on quality parametres

Özcan Ö., Metin Yıldırım R., TOKER Ö. S., Akbaş N., ÖZÜLKÜ G., YAMAN M.

The 4th international symposium on ”traditional foods from adriatic to caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018

2018

2018

Replacement of Sugar and Wheat Flour with Grape Marc in Cake Formulation: Effect on Textural Properties

METİN YILDIRIM R., Işık G., Bursa K., TOKER Ö. S., Palabıyık İ., ÖZÜLKÜ G.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.242

2018

2018

Usage Possibilities of Microalgae as a Natural Colorant in Ice Cream Formulation

Kılıçlı M., DURMAZ Y., TOKER Ö. S., KONAR N., PALABIYIK İ., Tamtürk F.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 19 - 21 Nisan 2018

2017

2017

Effect of Thermosonication Process on Quality Parameters of Apple Juice During Shelf Life

Demirtaş C., Başlar M., Toker Ö. S.

Third Internatioanl Conference on Advances in Mechanical Engineering: ICAME 2017, İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2017, ss.542-546

2017

2017

Optimization of solid-phase microextraction conditions of isomalt containing milk chocolate: Response surface method approach

Oba Ş., TOKER Ö. S., Rasouli Pirouzian H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017, ss.889

2017

2017

SOME PROPERTIES OF COLOCASIA ESCULENTA (TARO) STARCH AS A FUNCTIONAL COMPONENT

Yasar B., ARICI M., TOKER Ö. S.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.757, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

EFFECT OF DIFFERENT HYDROCOLLOIDS ON THE PASTING PROPERTIES OF TARO (COLOCASIA ESCULENTA L. SCHOTT)FLOUR

ARICI M., Yasar B., ARICI M.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.372

2016

2016

Rheological Properties of Dextrans Produced by Leuconostoc mesenteroides Isolated from Different Molasses

TOKER Ö. S., Özkaya T., SAĞDIÇ O.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.166, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effect of Honey Powder on the Rheological Properties of Different Gums

Kurt A., Konar N., TOKER Ö. S., Kahyaoğlu T.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 Kasım 2017, ss.145

2016

2016

Rheological properties of gelatins extracted from gilt head bream

Tekle Ş., SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S., Baltacı C.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 Ekim 2016, ss.168-169

2016

2016

The Importance of Hydrocolloids in Confectionery Products

TOKER Ö. S., Konar N., SAĞDIÇ O.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 Ekim 2016, ss.176-177

2016

2016

Improvement Functionality of Bread With Olive Pulp Powder

ARICI M., Cakir E., ÖZÜLKÜ G., TOKER Ö. S., METİN YILDIRIM R.

IFT Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16 Temmuz 2016

2016

2016

Production of Sugar-free Milk Chocolate using ß-V Seed Crystals

Goktas H., Konar N., Toker O., SAĞDIÇ O.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.97 Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Textural and Sensory Properties of Jellies: Effect of Glucose Syrup and Sucrose Concentration

Özcan Ö., TOKER Ö. S., Mutlu Z., SAĞDIÇ O., Akbaş N., Çelik G., et al.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.208

2016

2016

Functional Chocolate and Chocolate Products: Reality or Fiction

Genç Polat D., TOKER Ö. S., Oba Ş., Konar N., SAĞDIÇ O., Artık N.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.96

2016

2016

Using some hydrocolloids in milk chocolate as prebiotic agent: Interaction between process conditions and rheological parameters

Toker O. S., Genc Polat D., Ozhan B., Poyrazoglu E., Artik N., SAĞDIÇ O.

2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium, From Molecules to Functionality 28 February – 2 March 2016, 01 Mart 2016

2015

2015

Production of Antimicrobial Honey Based Nanofibers by Electrospinning

DURAK M. Z., Toptaş H., Kaymaz H., TOKER Ö. S.

First International Conference on Applied Chemistry, 18 - 19 Kasım 2015

2014

2014

Determination of functionality of exopolysaccharide (EPS) producing probiotic cultures on technological and physicochemical properties of ice cream

YILMAZ M. T., Toker Ö. S., Dertli E., Tatlisu N. B., Sagdic O., Arici M.

2014 Annual Conference & Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Kasım 2014, ss.41-47

2015

2015

Bioactivity and Chemical Properties of Rose Hip Molasses

US A. A., TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.486

2015

2015

Rheological properties of compound chocolate refined at different levels

TOKER Ö. S., Şener D., SAĞDIÇ O., Zorlucan F. T., Dağlıoğlu O., Konar N.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.143

2015

2015

Reduction of salt as an ancient ingredient in processed foods

Dağlıoğlu O., Geçgel Ü., Güner K. G., TOKER Ö. S.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.628

2015

2015

Optimization of Pectin Extraction Conditions From Sugar Beet Pulp: Response Surface Methodology Approach

Dertli E., YILMAZ M. T., Toker Ö. S.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.12-17

2015

2015

Steady State Rheological Properties of Rose Hip Molasses: Effect of Temperature

SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S., US A. A., ARICI M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.329

2015

2015

Optimization of Pectin Extraction Conditions From Sugar Beet Pulp Response SurfaceMethodology Approach

muslu a., DERTLİ E., YILMAZ M. T., TOKER Ö. S.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

Effect of ball mill mixing rate and time on the rheological properties of compound chocolate

TOKER Ö. S., Zorlucan T. F., Dağlıoğlu O., Şener D., Konar N., SAĞDIÇ O.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.412

2015

2015

Olive paste powder potential ingredient for increasing functionality of many traditional foods

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., SAĞDIÇ O.

The 3rd international symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.572

2015

2015

Steady Dynamic and Time Dependent Rheological Properties of Sour Orange Sauce

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.370

2015

2015

The Effect of Cephalaria syriaca Addition on Bread Volume

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.74

2015

2015

Using inulin to develop prebiotic milk chocolate: Stability under various process conditions

Konar N., Ozhan B., TOKER Ö. S., SAĞDIÇ O., Poyrazoğlu E. S., Artık N.

International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics IPC 2015, Budapeşte, Macaristan, 23 Haziran 2015, ss.83

2015

2015

Nano- and microencapsulation of honey by electrospinning technique

Beşir A., TOKER Ö. S., DURAK M. Z., Kahyaoğlu T.

From Hive to Table 2015, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.75

2015

2015

Methods of detection of honey edalturation Their advantages and disadvantages

TOKER Ö. S., DURAK M. Z., SAĞDIÇ O., ARICI M., TÖRNÜK F.

International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015, ss.72

2015

2015

Vakumlu Ortamda Ultrases Yardımıyla Etlerin Kurutulması

Başlar M., Kılıçlı M., Toker Ö. S., Sağdıç O., Arıcı M.

Pamukkale Gıda sempozyumu III, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.43

2015

2015

İncir posası katılarak üretilen ekmeklerin biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi

Yıldırım R. M., Özülkü G., Çakır E., Törnük F., Toker Ö. S., Sağdıç O., et al.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.391, (Özet Bildiri)

2015

2015

Farklı soğuk pres yağ atıklarının fizikokimyasal özellikleri

Toker Ö. S., Karaman S., Karasu S., Törnük F., Geçgel Ü., Sağdıç O., et al.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.389

2014

2014

Optimization of Solvent for Phenolic Compounds of Tulip: Mixture Desing Approach

UÇAK G., ARICI M., SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S.

2nd International Conference on Agricultural and Food Engineering, Kuala Lumpur, Malezya, 01 Aralık 2014, ss.9

2014

2014

Viscoelastic rheological propeties of salvia gum

YILMAZ M. T., Toker Ö. S., Sağdıç O., Özçelik G., Karaman S., Tulucu E.

1st Congress on Food Structure Design, Porto, Portekiz, 15 Kasım 2014, ss.12-17

2014

2014

Steady and time dependent rheological properties of Salvia gum

YILMAZ M. T., Sagdic O., Özçelik G., Toker Ö. S., Karaman S., tulukcu E.

1st Congress on Food Structure Design, Porto, Portekiz, 15 Kasım 2014, ss.85-88

2014

2014

Pectin and modified pectin derivates as stabilisers and emerging bioactive polysaccharides

YILMAZ M. T., Dertli E., Toker O. S., Bozkurt F.

International Mesopotamia Agriculture Congress, Diyarbakır, Türkiye, 22 Eylül 2014, ss.69-72

2014

2014

Chemical and Functional Properties of Cold Press Oil By-products

TOKER Ö. S., KARAMAN S., KARASU S., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., Geçgel Ü., et al.

International Mesopotamia Agriculture Congress, Diyarbakır, Türkiye, 22 Eylül 2014, ss.258-259

2014

2014

Effects of incorporation of pomegranate peel phenolics into ice cream

Erdoğan F., Dinç M., Aslan D., TOKER Ö. S., Karaman S., Çam M.

NAFI 2014 International Food Congress, İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2014, ss.229

2014

2014

Pomegranate seed oil: Shelf life prediction, microencapsulation and utilization in ice cream production

TOKER Ö. S.

NAFI 2014 International Food Congress, İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2014, ss.76 Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

Farklı menengiç ekstraktlarının yağ asidi profillerinin belirlenmesi

UÇAK G., DURAK M. Z., TOKER Ö. S., TÖRNÜK F., ARICI M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.438

2014

2014

Time dependent viscosity profile of incir uyutması dessert: Effect of fig concentration

Karaman S., Toker O. S., YILMAZ M. T., Eroglu Z., Dogan M.

9th Annual European Rheology Conference, Karlshrue, Almanya, 08 Nisan 2014, ss.12-17, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

Rheological characterization of creamed honey

Toker O. S., YILMAZ M. T., Karaman S.

9th Annual European Rheology Conference, Karlshrue, Almanya, 08 Nisan 2014, ss.85-88

2013

2013

Textural and sensory properties of the sun dried and sulphur treated dried appricot

Yurt B., Baştürk A., Yildiz Ö., Ceylan M., TOKER Ö. S.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 Ekim 2013, ss.350

2013

2013

Textural and sensory characteristics of the kars kashar cheese ripened at different periods

Basturk A., Yurt B., Ceylan M., TOKER Ö. S.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Üsküp, Makedonya, 24 Ekim 2013, ss.94

2013

2013

Diversity in meat textural and quality parameters of dromedary camel.

AHHMED A., Karaman S., TOKER Ö. S., Kaneko G., Ushio H., Sakata R., et al.

In Proceeding of the 59th International congress of Meat Science and Technology,, İzmir, Türkiye, 18 Ağustos 2013, ss.91-94

2012

2012

The Effects Of Inulin Addition On Content Of 5-Hmf And Physicochemical Properties Of The Model Caramel

TOKER Ö. S., Dogan M.

11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR), Nance, Fransa, 15 Eylül 2012, ss.1

2012

2012

Rheological Characterisation Of Rice Milk Ice Cream Mix Effect Of Temperature

Dogan M., Ersöz N. B., TOKER Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Nance, Fransa, 15 Eylül 2012, ss.1

2012

2012

5-Hydroxymethylfurfural (5-Hmf) Content Of Different Food Groups In Turkey

Dogan M., TOKER Ö. S., Sarıoğlu K., Ersöz N.

11th International Symposium on the Maillard Reaction (ISMR), Nance, Fransa, 15 Eylül 2012, ss.55

2012

2012

Effect Of Broccoli Juice On Rheological And Textural Properties Of Mellorine

Öztürk G., Doğan M., TOKER Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Lizbon, Portekiz, 05 Ağustos 2012, ss.1

2012

2012

Rheologıcal Properties Of The Salep Drink Containing Potato Or Modified Potato Starch

Bulut M., Dogan M., TOKER Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Lizbon, Portekiz, 05 Ağustos 2012, ss.95, (Özet Bildiri)

2012

2012

Dynamic And Steady Rheological Properties Of Hazelnut, Pumpkin And Gilaburu Seeds Oils

Oğuzman K., Dogan M., TOKER Ö. S.

ICR 2012,The XVIth International Congress on Rheology, Lizbon, Portekiz, 05 Ağustos 2012, ss.100 Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

Physicochemical, sensorial and textural characterisitcs of ice cream enriched with persimmon pureE

Karaman S., TOKER Ö. S., Yuksel F., Kayacıer A., Dogan M.

6th International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2012, Zürih, İsviçre, 10 Nisan 2012, ss.175, (Özet Bildiri)

2011

2011

Textural and sensory analyses of cream cheese

Dogan M., TOKER Ö. S., Ersöz N. B., Öztürk G.

4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011, ss.126

2011

2011

The textural and chemical properties of prebiotic butter: effect of storage time.

Dogan M., Sarıoğlu K., Kayacıer A., Göksel M., Oral R. A., TOKER Ö. S.

4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011, ss.100, (Özet Bildiri)

2011

2011

Traditional Turkish menengic (Pistacia terebinthus) cofee

Dogan M., TOKER Ö. S., Ersöz N.

4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011, ss.42, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Rheological and chemical properties of prebiotic butter cream: effect of storage time

Dogan M., Sarıoğlu K., Kayacıer A., Göksel M., Oral R. A., TOKER Ö. S.

IbeReo 2011, Rheology Trends: from nano to macro systems, İstanbul, Türkiye, 12 Ekim 2011, ss.100

2011

2011

Steady, dynamic and creep analysis of cheese spread: Effect of different temperatures

Dogan M., Ersöz N. B., TOKER Ö. S.

IbeReo2011, Rheology Trends: from nano to macro systems, Lizbon, Portekiz, 07 Eylül 2011, ss.15

2011

2011

Effect of concentration of inulin on rheological properties of model instant hot chocolate beverage

Doğan M., TOKER Ö. S., Göksel M.

The International Food Congress \"Novel Approaches in Food Industry\", İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.175

2011

2011

Effect of different sugar/acid combinations on rheological properties of caramel samples

Doğan M., TOKER Ö. S., Oral R. A., Sarıoğlu K.

The International Food Congress \"Novel Approaches in Food Industry\", İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.174

2011

2011

Prediction of fatty acid compositions of vegetable oils by adaptive neuro fuzzy inference system based on rheological measurements.

TOKER Ö. S., Yalçın H., Doğan M.

The International Food Congress \"Novel Approaches in Food Industry\", İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.211

2011

2011

Effect of fatty acid composition on the dynamic and steady rheological properties of vegetable oils

Yalçın H., TOKER Ö. S., Doğan M.

The International Food Congress \"Novel Approaches in Food Industry\", İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.82, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Gıda Güvenliği Bakımından Kükürtlü Kuru Kayısı

Yurt B., Yıldız Ö., TOKER Ö. S., Akyüz N.

2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 09 Aralık 2010, ss.76 Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

Synergy effect of some hydrocolloids on rheological properties of model instant hot chocolate beverage

Doğan M., TOKER Ö. S.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.121

Kitaplar

2021

2021

Modification of Food Powders

Kian-Pour N., Özmen D., Toker Ö. S.

Food Powders Properties and Characterization, Ertan Ermiş, Editör, Springer-Verlag , Basel, ss.125-153, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

A Novel Delivering Agent for Bioactive Compounds: Chewing Gum

Palabıyık İ., Rasouli Pirouzian H., Konar N., Toker Ö. S.

Bioactive Molecules in Food, Jean-Michel Mérillon,K.G. Ramawat, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.1559-1596, 2019

2018

2018

PART I: FUNCTIONAL FOOD PRODUCTION AND HUMAN HEALTH Importance of Chocolates in Functional Foods: Formulation, Production Process, and Potential Health Benefits

Konar N., Toker Ö. S., Palabıyık İ., Oba Ş., Sağdıç O., Polat D. G.

Bioprocessing Technology in Food and HealthPotential Applications and Emerging Scope, Deepak Kumar VermaAmi R. Patel, Prem Prakash Srivastav,, Editör, Apple Academic Press Inc., Oakville, ss.3-45, 2018

2016

2016

Ultrasonic Applications for Food Dehydration

Başlar M., Toker Ö. S., Karasu S., Tekin Z. H., Yıldırım H. B.

Handbook of Ultrasonics and Sonochemistry, Muthupandian Ashokkumar, Editör, Springer, London/Berlin , Singapore, ss.1247-1270, 2016

Desteklenen Projeler

2020 - 2022

2020 - 2022

PROBİYOTİK YUMUŞAK ŞEKERLEME GELİŞTİRİLMESİ

TÜBİTAK Projesi

Arıcı M. (Yürütücü), Dertli E., Toker Ö. S.

2014 - 2018

2014 - 2018

Termosonikasyon Uygulamasının Elma Suyunun Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TOKER Ö. S. (Yürütücü), DEMİRTAŞ C.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

World Journal of Food Science and Technology

Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2017

Ekim 2017

LWT-Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2017

Ağustos 2017

Food Hydrocolloids

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Food Hydrocolloids

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

Food Hydrocolloids

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2016

Mayıs 2016

Journal of Food Process Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2016

Mart 2016

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2016

Mart 2016

Waste and Biomass Valorization

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2015

Ekim 2015

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2015

Ağustos 2015

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2015

Temmuz 2015

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2015

Mayıs 2015

Polish Journal of Food and Nutrition Sciences

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2015

Şubat 2015

Quality Assuarnce and Safety of Crops and Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2014

Ekim 2014

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2014

Eylül 2014

International Journal of Food Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2014

Ağustos 2014

Journal of Agricultural Science and Technology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Nisan 2014

Nisan 2014

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2014

Mart 2014

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

Food and Bioprocess Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Mayıs 2019

Mayıs 2019

2024-Eşik Üstü Ödülü

Tübitak



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

2nd Food Structure Design

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

FHTT 2015 From hive to table 2015

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

9th Annual European Rheology Conference

Katılımcı

Karlsruhe-Almanya

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011

4th International Congress on Food and Nutrition

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1763

h-indeksi (WOS): 26